Velkommen til min blog

strækmærker??????

Stærkmærker? Skal man være bange for at gå i bikini til sommer fordi man kan se ens stærkmærker? Det tror jeg der er rigtigt mange piger der tænker over, om det så er stærkmærker på maven, brysterne, lårene, armene eller noget helt andet. Så er det så vigtigt at huske på at der er rigtigt mange her i verden der har strækmærker, og ikke lader det at man har strækmærker stoppe sig for fx at bade på stranden.

For at kunne forklare hvordan strækmærker opstå, skal man vid at huden beså af 3 lag nemlig:

  • Overhud.
  • Læderhud.
  • Underhud.
  • Overhuden er delt i to lag, det første betså af død hudceller, og hedder Hornlaget. Hornlaget er det lag som beskytter vores hud mod alt ude fra. Overhuden var jo delt i to lag, laget under Hornlaget hedder Basalcellelaget Basalcellelaget laver hele tiden nye hudceller som så bliver skubbet op til Hornlaget.
  • Læderhuden, er det næste lag vi skal høre om. Læderhuden bestå af bindevæv. Bindevævet giver huden styrke og dens strækhed. Det er faktisk ens bindevæv der gør at man med alderen får rynker, fordi at bindevævet svinder ind, og når det sker så mister huden noget af sin stræk hed, samt evnen til at binde vand.
  • Underhuden, er jo selvfølgelig som navnet hentyder til hudens indereste lag. Underhuden bestå mest af alt af fedtceller, som giver kroppen varme. Underhuden fungere også som en slags måtte der absobere slå og stød, samt den understøtter kroppens væskebalance, i form af små vanddepoter. Strækmærker er altså når der opstå skader i underhuden, det kan forklaret på den måde at underhuden revner, og der opstå striber i underhuden. Striberne kan have en rosa farve, blåviolette eller bare en lysere eller mørkere farve end din egen hudtone. Strækmærker er en fuldstændig ufarlig ting, dog kan det selvfølgelig godt være irritende have hvis de fx lige som mine er ret tydelige.Strækmærker kommer ofte i forbindelse med gravitet, overvægthed, eller lignede. Strækmærker vil aldrig forvinde 100%, men det kan være de bliver mindre farvet med tiden og blender lidt ud i din hudfarve. Kan man endeligt selv gøre noget for at ens strækmærker bliver mindre tydelige? Svaret må vel være ja, eller nu vil jeg ikke sidde og sige noget som jeg ikke selv ved om passer, men ud fra hvad jeg har læst mig til, kan man købe forskellige ting der skulle gøre dem mindre tydelige. Men jeg er jo bange for sæbe hvilket betyder at jeg også har svært ved at tage cremer eller olier på min krop, så jeg har aldrig selv testede om det virker at købe de olier der er lavet til at skulle minske dem. Men jeg er en person der har rigtig meget tiltro til det jeg læser, når det kommer til anmelder af produkter, så jeg er helt 100 på at det vil hjælpe at smøre de olier der er lavet til at minske strækmærker på, måske vil det ikke gøre dem helt usynlige men i hvad fald gøre, en lille forskel.

 

Nu har jeg fortalt lidt om hvordan strækmærker opstå og hvad man kan gøre ved dem, jeg har strækmærker lidt forskellig stede, blandet andet på brysterne og på siden af min mave. Dem på Brysterne er der ikke rigtigt noget at gøre ved, men dem på siden af maven er jeg vidst selv lidt skyld i. Nu bliver det ret grænseoverskridende, men jeg er jo i gang med at tabe mig blandet andet fordi jeg har en lille bule på maven, og den er jeg vidst selv skyld i. En periode uden særligt meget motion, fik sgu fedten til at komme krybende og sætte sig på mavsen:D Men  det er jeg så nu ved at gøre noget ved, så mavsen lige kan komme lidt ind inden sommer kommer, og skal gøre mig dejlig brun og lækker hehe.

Jeg er en person som elsker at tage lidt pis på hvordan unge dreng mener vi skal se ud, hvilket folk på min ask nok har fundet ud af. Jeg synes det er det fedeste at vise folk på ask, at vi er nogle der kæmper for at tabe os, og man sagtens kan være et smukt menneske uden at være helt tynd. Og jeg har da også tænkt mig at Bade på stranden selvom jeg har strækmærker, og da også selvom jeg måske har lidt mere fedt på kroppen end de andre piger. Det er jo ikke det der skal stoppe os, for at gøre hvad vi har lyst til.

Så til alle de piger og måske kvinder der sidder og læser det har, og måske har det dårligt med deres strækmærker eller at de har lidt fedt på kroppen , det her er skrevet til jer:

Piger husk nu at i er smukke lige meget hvordan i ser ud, om i er høje eller lave, har fedt på kroppen eller ikke, så er i alle sammen fantastiske smukke. Og til alle de søde piger der sidder der ude og kæmper en dagligt kamp mod anoreksien, i må aldrig tænke at et indlæg som dette skal hakke ned på jer, for det ved jeg at mange hurtigt kommer til at tro. Men det skal i bestemt ikke, om man er tyk eller tynd så er man alle lige meget værd og i er alle sammen sindssygt smukke. HUSK DET<3

TUISNDE KNUS MATHILDE<3

Du kan finde mig på:

INSTAGRAM: @mathildelusty

FACEBOOK:  https://www.facebook.com/Mit-liv-med-angst-og-autisme-766881486772535/

SNAPCHAT: mata2609

image1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til min blog