strækmærker??????

konfirmation!

Konfirmation
Så er det snart ved at være tid til, at dette års konfirmander skal konfirmeres – og det betyder en masse planlægning med bordpynt, lokale, kjolen, maden og så videre. Det her bliver første del ud af to dele med konfirmations-tema. Og det her indlæg bliver om min konfirmation, om det man skal huske, inspiration til borddækning og pynt, og guide til at holde en fantastisk takketale <3

Her kommer først lige lidt om min store dag:
Jeg blev konfirmeret sidste år d. 12 april, og det var den bedste dag i mit liv. Jeg skulle konfirmeres kl 12 i en kirke rigtig tæt på mit hjem. Jeg huske det mest som en ”næsten-ikke-stressede” morgen, fordi vi valgte en lidt senere tid i kirken, og derfor havde bedre tid. Jeg valgt også ikke at gå i bad på selve morgenen, fordi jeg vidst, at det ville stresse mig. Jeg tog i stedet et bad aftenen før, og flettede mit våde hår i fire fletninger, fordi jeg gerne ville have lidt bølger i håret dagen efter – altså på selve dagen. Det endte dog helt galt – mit hår blev kæmpe-stort og jeg kunne slet ikke holde det ud. Så jeg endt med at glatte det, så godt jeg kunne.
Du skal også beslutte dig for, om du vil have makeup på eller ej, og hvordan den i givet fald skal se ud. Jeg valgt at være fuldstændig uden makeup, da jeg ikke brugt det dengang. Men hvis du skal have makeup, hvor du selv lægger det, så øv dig før. Ikke kun en gang, men et par gang, bare så du undgår at havne i en lille makeup krise på selve dagen (vi ved alle, hvor irriterende det kan være ).
Inden kirken havde vi en fotograf hjemme, som tog en masse billeder af mig ude i vores have. Jeg valgte at få taget dem udenfor, da det virkede lidt prinsesse agtigt (hehe ). Jeg fik også taget er par billeder med min elskede kanin. Huske, at hvis du skal have dyr med på billederne, så hav dem ordnet inden. Min kanin havde valgt at have lidt prut i pelsen – så helt klart, orden dem inden, så I ikke står i et kaos, når fotografen kommer. Vi havde dog en sindssygt god fotograf, som var hurtig til at finde et lyserødt halstørklæde og lægge over min kanins bagdel – det jo er lidt ucharmerende at have en kanin bagdel med på billederne.

Jeg vil helt klart anbefale, at hvis du kan vælge om det fx skal være kl 10 eller kl 12 du skal konfirmeres, så tag kl 12 – så slipper du helt for at blive stresset og har også mulighed for at få taget dine billeder inden selve konfirmationen. Så kan du efter kirken bare koncentrere dig om dine gæster og din fest.
Efter fotografen var det direkte ned til kirken. Jeg valgt at være helt diskret og bare køre i min papfar's bil, da jeg ikke have den største lyst til at blive hentede i en stor og meget opmærksomhedsvækkende bil eller på en hest. Inden i kirken havde min familie fået en bænk til at sidde på, ligesom alle andre familier, der var der. Det er en rigtigt god ide at vide, hvor mange der kan sidde med på bænke ved dig, så du kan planlægge at tage din tætteste familie med. Jeg husker det, som at jeg havde min mor, far, lillebror, papfar, moster, mormor, farfar, og et par stykker mere til at sidde ved bænke ved siden af mig. De andre der var med i kirken for at se mig, sad højere oppe på nogle balkoner.
Inde i kirken forløb det meget stille og roligt. Man kender det, der skal ske, fordi det inden er øvet sammen med præsten og de andre konfirmander.
Efter selve ceremonien skulle vi have taget billeder oppe forrest i kirken og også med præsten. Herefter gik vi ud fra kirkerummet, og ud i et andet rum, hvor vi hver især have fået en pose til roser og telegrammer. Jeg havde dog ikke rigtig så meget kontakte med dem, jeg blev konfirmeret sammen med, da jeg gik på et hold alene pga min angst. Så jeg var virkelig bange for at min pose bare ville være tom, men heldigvis var den det ikke (et lille tip til hvis du er bange for det, så bed din familie om at tage en rose med og sætte, bare så du ikke er bange for at være den eneste uden nogle roser i din pose).
Efter kirken kørte vi ned til lokalet, hvor festen skulle holdes, og alle gæsterne ankom, og sagde hej og satte gaverne på gaveboret og fik velkomstdrinks og lidt snacks. Så forløb resten af dagen egentlig bare med at vi skulle spise, jeg skulle åbne gaver, der blev holdt taler, jeg holdt en takke tale, vi fik dessert, og så var det bare ellers hygge med musik og dans.

Lad os så gå videre til lidt inspiration til pynt og borddækning:
Jeg vil helt klart anbefale, at man vælger et tema, som fx kan være en farve – og der er jo frit valg på alle hylder. Dog, hvis du gerne vil have at bordkort, lysene på boret, og alt andet du vil ´pynte ´op med, skal være i samme farve, skal du nok satse på en farve, som ikke er så svært at få fat i. Jeg valgt lyserød, fordi det var den farve, som mit liv-bånd på kjolen var i. Jeg fik mine bordkort lavet hos nogle damer, som vi mødte på et kræmmermarked i min by. Og det var jeg ekstremt tilfreds med – de lavede dem lige som jeg ville have og i den perfekte lyserøde farve. Hvis du nu ikke lige kender nogen, der kan finde ud af at lave bordkort, så er der lidt forskellige muligheder, du kan vælge:
1. Lav dem selv – find noget karton, der passer i den farve, du vil have og design dine egne. Det er faktisk slet ikke så svært, som det lyder og er slet ikke dyrt.
Der findes en del hjemmesider, hvor du kan købe de ting, du skal bruge. Se fx på:
http://papirus.dk/konfirmation/dekoration-til-kort-konfirmation/

2. Nummer to – køb nogle der er lavet fx i din lokale boghandel eller søg lidt rundt på nettet. For at du lige kan få en ide om, hvor man kan få det lavet, har jeg søgt lidt rundt og fundet et par sider:
https://www.optimalprint.dk/bordkort
http://www.paperdeluxe.dk/group.asp?group=135

3. Du kan også prøve at finde en helt anden måde at lave bordkort på. Du kan fx lave dem ud af skumfiduser. Køb en masse skumfiduser og nogle tandstikker. Så kan du lave små flag ud af papir og sætte dem på tandstikken og derefter sætte tandstikken ned i skumfidusen.
En anden, også meget kreativ, løsning er at købe små staffelier med tilhørende små lærreder og skrive navn på dem. De kan som regel købes i boghandler eller Tiger-butikker.
Du kan også finde en masse mellemstore sten og skrive navne på dem, og måske endda male dem i en farve, så de passer til din tema-farve.

Det var lidt bordkort-snak – nu går vi vide til pynten:
En konfirmation er jo ikke en fødselsdagsfest, så jeg synes personligt, at man skal spare lidt på pynten og tag udgangspunkt i noget, som ikke tager al opmærksomheden fra dig, men bare er der og ser flot ud.
Jeg havde selv dem her bare i lyserød, hængende ned fra loftet: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/90306732/, men der er jo et hav af muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Så tag et smut ud i Ikea, Tiger, Søstrene grene, eller boghandlen og tjek deres pynt ud.

Duge kan man faktisk leje forskelige steder, så du ikke selv behøver gå ud og investere i en masse dem 😀 Mange har også blomster eller stearinlys på bordet, og der er mit råd igen – tag i Tiger, der har de for det mest en masse forskellige lys i alle rengbugens farver til næsten igen penge. Med hensyn til blomsterne, så havde jeg lyserøde roser på bordet, som vidst nok bare var købt i Netto.

Nu har vi snakket en masse om pynt, og jeg har fået den slemmest skrivekrampe, så nu smutter jeg lige ud og tager en tissepause og får rystet hænderne, og så skriver jeg lige om lidt videre om, hvordan du holder en fantastisk takke tale 😀

Sååå er jeg tilbage og er klar til at klæde dig fuldstændig på til at du skal holde din takketale, så læse med her:
Det er altså ikke et krav, at du skal holde en takke tale, men det kan være en god ide for at vise, at du sætter pris på at folk vil komme og fejre dig. Det kan også godt være, at du gerne vil sige tak til dine forældre for at have hjulpet dig med at stable festen på benene.
Jeg skrev en takketale til din store dag. Jeg er selv ikke rigtigt den store taler, men jeg fik taget mig sammen og holdt den, og den dag i dag er jeg så glad for mit valg.
Jeg bliver meget nervøs, når jeg skal stå op og folk skal se kun på mig, så jeg startede ud med at sige, at folk ikke måtte stirre på mig, og så så jeg ellers ned i mine noter. Det skal dog siges, at folk altså kiggede på mig, men det var nu også okay.
Jeg takkede for, at folk var kommet. Så takkede jeg min mor, papfar og far for at have holdt denne fest for mig. Så min mormor og moster for at have hjulpet så meget, og derefter min farfar og min morfar for at sende mig kort til alle højtider, og sådan forsatte det ellers til jeg næsten havde takket hver og en fra min familie. Jeg sluttede af med at sige tak for alle gaverne – og igen for at folk ville komme og fejre min store dag.

Og det var alt i mit første indlæg om konfirmation<3 Jeg håber rigtigt meget, at du fik noget inspiration ud af det her indlæg, for det har været så sjovt at sidder og skrive og blive mindet om en af de bedste dage i mit liv.
Jeg lover at der kommer endnu et indlæg i denne lille konfirmation-serie. Det kommer til at handle om kjolen, sko, håret og makeup’en.
VI SEEEEES I MIT NÆSTE INDLÆG
KNUUUUUS MATHILDE<3

702849_1716077491962727_2110167909_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

strækmærker??????